perjantai 4. joulukuuta 2009

Turkki

Kiitospäivän vietimme Coloradossa pienessä kaupungissa perhetuttujen luona. Koko juhlan kohokohta, eli ruoka oli oikein hyvää ja söin paljon. Siis liikaa. Ruokapöydässä 14 ihmisen kanssa montaa eri keskustelua kuunnellessani en kuitenkaan saanut yksittäisistä sanoista selvää, ja puhe kuulosti lähinnä Jaska Jokusen opettajan ääneltä. Kalkkunaa* syödessäni ajattelin lämpimästi kaikkia huonokuuloisia ihmisiä.

Samaan aikaan kun Suomessa vietettiin "Älä osta mitään"-päivää, täällä oli Black Friday, jonka kunniaksi kaikissa kaupoissa on valtavia alennuksia ja isoimmat kaupat avaavat ovensa viideltä aamulla. Viime vuonna taulu-telkkareiden hinnat olivat niin alhaalla tuona päivänä, että joku oli jäänyt jalkoihin ja kuollut ihmisten rynnätessä ostoksille.

Olen ollut huonovointinen melkein koko viikon; päänsärkyä, mahakipua ja yleistä väsymystä. Ilmeisesti paha olo johtuu siitä, Coloradossa vietimme aikaa korkeammalla kuin olen luultavasti koskaan ollut, enkä ymmärtänyt juoda tarpeeksi vettä. En oikein ymmärrä mihin tämä liittyy, mutta eilen host-vanhempani selittivät, että kun ihminen on tavallista korkeammalla, kroppa kaipaa enemmän vettä kuin normaalisti. Yritän nyt jälkikäteen juoda valtavasti vettä, en tosin tiedä onko jo liian myöhäistä.



*Kirjoitin sanan "kalkkuna" alunperin muotoon "turkki", koska englannin kielessä kalkkunahan on sama kuin Turkki. Vasta esikatselussa huomasin mokani..

2 kommenttia:

  1. Hihii,voihan turkki! Miksiköhän se muuten on sama kuin Turkki? Aika epäilyttävää:)

    Ja ikävää että oot ollut huonovointinen:(( Ihan hyvin se voi johtua siitä,että olit korkeammalla. Vedenjuontia en minäkään kyllä oikein ymmärrä,mutta happea on ainakin vähemmän korkealla että jos se huono-olo johtuisi siitä? Muistat varmaan käyntini Teidellä? Silloin pahaan oloon auttoi yllättäen sokeri:D

    VastaaPoista
  2. Toi Black Friday -juttu vaikuttaa aika pelottavalta, tuntuu tosi kaukaselta ja kammottavalta ajatella että joku on kuollu siinä ryysiksessä... ja aika ironista tosiaan, että täällä on samaan aikaan Älä osta mitään -päivä :D
    Hyvä että turkki maistui, mutta toivottavasti huonovointisuus loppuu pian! Että jaksat sitten täyttää mahan jouluherkuilla ;)

    VastaaPoista