lauantai 30. tammikuuta 2010

Keittiöunelmia

Pienenä tyttönä suuri haaveeni oli omistaa leikkikeittiö; pieni uuni, hella ja tiskiallas ja erilaisia ruokatarvikkeita siinä valmistettavaksi. Naapurin tytöllä oli sellainen, eikä se varsinaisesti lieventänyt kaipaustani saada vastaava itselle. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan kertonut haaveesta kenellekään ennen yläasteikää, jolloin mainitsin aiheesta äidilleni. Vähän turhan myöhään siis.
Tunnen kuitenkin kasvaneeni leikkikeittiöttömyydestäni huolimatta kykeneväksi ihmiseksi, ja osaan jopa tehdä ruokaa ainakin jollain tasolla. Lisäksi tiedän ettei pienen tytön elämästäni puuttunut mitään, vaikken juuri tuota nimenomaista lelua omistanutkaan. Leikki-imurilla imuroimallakin pääsin pitkälle.
Sisäinen 5-vuotiaani kuitenkin heräsi tänään ja autoin host-siskoani järjestämään hänen keittiönsä. (Tilanne tosin kääntyi pian siihen että minä järjestin ja sisko pelasi nintendolla)
Olin vaikuttunut hänen keittiöstään. Runko oli kirpputorilta ja tytön vaari oli askarrellut siihen pienen hanan ja maalannut hellan levyt. Se on palvellut kolmen tytön leikit ja on iältään yli kymmenen vuotta. Koko keittiö käsitti yhden muovisen kipon, muuten kaikki muu oli puuta tai metallia, joista näkyi että keittiö on ollut kovassa käytössä mutta silti tiesi että se tulee kestämään vielä pitkään.
Suosikkiosani olivat itseommellut mansikat. En usko että mansikoiden ompeleminen olisi ikinä tullut edes mieleeni jos en olisi nähnyt niitä jossain.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana minikeittiö! Kun luin otsikon, ihmettelin että ootko tehnyt haaveilupostauksen kuvitettuna jollain Ikean keittiöillä... Se olis ollut todella hämmentävää sulta :D Mutta tää postaus oli hauska ja piristävä. Ehkä voit tehdä omasta keittiöstäs sitten isona (heh) vähän tän tapaisen tollasilla söpöillä purnukoilla ja koristemansikoilla!

    VastaaPoista
  2. Mä olen nähnyt tuollaisia ommeltuja hedelmiä ja ruokia blogeissa ja mietinkin,että joskus niitä voisi tehdä Pepille,se varmaan tykkäisi:) Ja se varmaan tykkäisi myös omasta pikkukeittiöstä,nytkin "tekee" teetä (tyhjästä ketsuppipullosta..)ja tarjoilee sitä meille kupeista:)
    Mutta tuo keittiö on kyllä ihan ylihieno,oikea supervarusteltu yksilö! Ihan noin mahtavaa en Pepille halua..ehkä askartelen sille pahvilaatikosta oman:DD

    Mä halusin vaan pienenä tanssitunneille,eikä äiti vienyt. Olen katkera siitä edelleen. Mur.

    VastaaPoista
  3. Sinja: Eikö ookin! Olen aivan ihastunut siihen. Mutta en ihan vielä ole ikean keittiöstä innostunut, älä huoli ;D (käy kurkkaamassa facebook, oon laittanu sulle sinne erittäin tärkeän pikkuviestin)

    Niina: Kyllä, varsin varusteltu yksilö tuo kyllä on! Pakko sanoa että se samainen sisäinen 5v vähän odottaa Pepin kotileikki-ikää :D
    Voi ei, oliko sulla edes mitään tanssitunnit korvaavaa, niin kuin mun leikki-imuri?

    VastaaPoista
  4. Noi mansikat on ihania! Mäkin haluun! Vaan mitäköhän niilläkin tekisi, mutta kaikkea söpöä on hamstrattava.

    VastaaPoista