perjantai 6. marraskuuta 2009

Lievää paniikkia ilmassa

Valmistaudun parhaillani lauantaina olevaan ensimmäiseen Speech&Drama Meet:iin, eli kisoihin, täysin viime tipassa. Lajini on Serious Oral Interpretation, käytännössä siis luen valitsemani vakavan tekstin tuomareille mahdollisimman elävästi ja hyvin. Pienen sattumusten sarjan takia pääsin vasta keskiviikkona leikkaamaan tekstiä sallittuun 8 minuutin mittaan, joka lukunopeudellani on erittäin lyhyt teksti. Lähtö on huomenna perjantaina heti koulun jälkeen, koska ajomatka kisapaikalle kestää useamman tunnin. Nyt yritän keskittyä ja lukea tekstiä ääneen jokaisena mahdollisena hetkenä (niin, huomenna on myös kaksi koetta, joihin pitäisi valmistautua), kuunnella vaikeiden sanojen ääntämistä, ottaa aikaa lukunopeudestani ja esiintyä host-isälle samalla kun hän tiskaa. Hassun aksenttini takia ohjaava opettaja sanoi, että minun kannattaisi lukea jotain Pohjois-Eurooppalaisen kirjoittamaa, joten päädyin suosikkikirjaani, Väinö Linnan Täällä Pohjantähden Alla. Osaanpahan ainakin lausua ihmisten ja paikkojen nimet paremmin kuin muut, jos en muuta.

Mutta silti, ahdistaa, hirvittää, pelottaa.

3 kommenttia:

  1. Hui,kuulostaa kyllä aika jännältä! :/ Mutta uskon (ja toivon),että kaikki menee hyvin..vieläpä kun on tuttu teksti! Pidän peukkuja:)

    Ja hmm,onko se siis jokin lukemiskisa? Ja onko kaikken pakko osallistua siihen?

    VastaaPoista
  2. Uu kuulostaa huisilta! Mutta hauskaa että luet Väinö Linnaa :) Ainakin erotut varmasti muiden lukijoiden joukosta, ja luulen että vain positiivisesti. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Niina: Jannaa tama onkin! Speech&Drama on tallainen koulunjalkeiskerho, verrattavissa siihen etta olisin jossain urheilujoukkueessa. Siihen on vapaaehtoista ryhtya, mutta kun kerran ryhtyy, pitaa meet:ssa kayda aina kun niita on :)

    Sinja: Kiitos paljon! Ja yritan erottua, vahinkaankin sanoilla Viipuri-Sakkijarvi road ja island of Vuoksi :D

    VastaaPoista