torstai 14. toukokuuta 2009

Hämmennyksen lista

Uah, kulunut viikko on ollut uskomattoman kiireinen! Vaikka jaksoja on vuodessa viisi ja joka jaksossa on omat koeviikkonsa ja tehtävänsä, tuntuu että keväällä tekemistä on aina eniten. Kerrottakoon kuitenkin, että sain palautettua novellipäiväkirjani ajoissa, vaikka viimeistä tehtävää väänsin palautuspäivää edeltäneenä yönä.

Viikon aikana päässä on pyörinyt lähinnä seuraavan päivän ohjelma, mutta muutamia keskeneräiseksi jääneitä ajatuksia ja erityisesti kysymyksiä olen pohtinut.

1) Menen viikonlopuksi vaihto-oppilasvuoteen liittyvälle orientaatioleirille, ja ennakkotehtävänä on pohtia suomalaisuutta. Mutta mitä voin kertoa Suomesta ja suomalaisista, jos tuntuu että kaikki tunnetut "suomalaisuusfaktat" ovat lähinnä kliseitä?

2) Mitä pitäisi ajatella, kun kunnan ilmaisjakelulehden seuranhakupalstalla keski-ikäiset miehet hakevat seuraa yli 18-vuotiaista aasialaisista tytöistä?

3) Miksi lukio- ja ammattikorkeakouluikäiset ihmiset osallistuvat vapaaehtoisuutta vaativiin aktiiviteetteihin ja ovat mukana silti linjauksella "mua ei kiinnosta enkä aio tehdä mitään"?

4) Mitä ideaa on tehdä samat tietyöt joka vuosi samoissa paikoissa, kun talven aikana kaikki möhkyrät ja muhkurat palaavat kuitenkin takaisin?

5) Miksi tuntuu, että päässä ei liiku muuta kuin koulu, kokeet ja läksyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti