lauantai 9. toukokuuta 2009

Perjantai-illan seikkailu



Aliina soitti illalla ja sanoi tahtovansa seikkailla tänään. No, mikäpä siinä. Millainen seikkailu saisi neidille olla? Päätimme karsia seikkailusta matkat maapallon navoille ja lähteä Kärmeskalliolle grillaamaan ja nauttimaan lämpimästä illasta. Eväänä oli perinteistä grilliruokaa, eli makkaraa. Makeaakin piti saada, joten teimme suklaabanaaneja nuotiolla ja vähän karkkiakin oli kassiin eksynyt..


Tuntui uskomattomalta, että niin pienen matkan päässä kaupungin, tai ainakin omakotitaloalueiden teistä ja menosta on tuollainen paikka. Katselimme pitkospuilta joutsenta järvellä ja aivan nuotiopaikan vieressä oli pienen pieni kevätpuro. Kävelymatkalla kuljimme pellon reunan ja heinäseipäistä tehdyn aidan välissä. Tunsin olevani jossakin vanhassa mustavalkoisessa Suomi-filmissä. Ikävä kyllä olin aivan väärin pukeutunut, huppari, farkut ja converset eivät oikein istuneet tähän idylliseen kuvaan. Tätä pukeutumista olen miettinyt useammankin kerran. Kun ihminen sisustaa kesämökkinsä täydelliseksi kopioksi 1900-luvun alun torpasta, voiko mökillä enää kulkea vanhoissa verkkareissa ja alelaarin varvastossuissa? Vai meneekö tunnelma pilalle?


Perjantaina tunnelma ei kuitenkaan tippaakaan kärsinyt farkuista tai stadiumin muovipussista. Luultavasti hymyilin koko yön unissanikin, seikkailu nuotiopaikalle oli kivaa vaihtelua tavallisiin iltoihin ja ystävyyteemme. Samat puheenaiheet ja ihmisetkin tuntuvat erilaisilta uusissa ympäristöissä. Vaikka vaihtelun tärkeydestä taidetaankin muistuttaa lähinnä pitkän linjan aviopareja, ei se tee pahaa muillekaan ihmissuhteille. Lähinnä piristää.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta seikkailulta!
    Ja oon ihan samaa mieltä tuosta vaihtelusta..se piristää,oli sitten kyseessä mies,kaveri tai lapsi. Uudet ympäristöt ja tekemiset ovat kivoja aina:)
    Missä päin tuo Kärmeskallio muuten on? Siis näkötornia vastapäätä näköjään,mutta miten sinne pääsee?

    P.S aika kiva laukku sulla...:D

    VastaaPoista
  2. Kärmeskallio on Aulangonjärven rannalla, näkötornia vastapäätä :D Me jätettiin pyörät kihterille (eli siihen uimarannalle) ja sitten mentiin pitkospuita ja sitä pellon viertä pitkin. Sinne kyllä löytää kun vaan menee koko ajan rantaan päin :) Siitä joutuu hetkeks pois pitkospuilta lenkkipolulle, ja näyttää siltä että päätyis jonkun mökin pihaan, mutta se mökki on sellanen vuokrattava tms ja sieltä rannasta lähtee ne pitkospuut taas niin ei eksy!

    Jep, mulla oli aivan loistava laukku tuolla! Mistähän niitä saa.. ;D

    VastaaPoista
  3. Ömm,okei. Ehkä saat näyttää mulle joskus..:)
    Ja hyvä että sille on ollut jo käyttöä!

    VastaaPoista
  4. Joo, se voi olla helpompaa jos näytän, tää ajo-ohjeiden antaminen ei oo koskaan ollu ihan mun ykkösala :)

    VastaaPoista