lauantai 13. kesäkuuta 2009

13.6., tasan 2 kuukautta lähtöön

Olen vaihtamassa manteretta ja maanosaa yksin kymmeneksi kuukaudeksi. Tuntuu haikealta, innostuneelta, jännittävältä, pelottavalta ja päivä päivältä konkreettisemmalta. Vaikka olen tiennyt syksystä asti lähteväni, koko asia on ollut kuitenkin hyvin kaukainen. Nyt kun alan tajuta 60 päivän rajallisuuden, olen myös ajatellut asioita, joita haluan tehdä vielä ennen lähtöä.
Haluan täyttää iPodini musiikilla, kuvilla ja mieluusti myös elokuvilla. Soittimessa täytyy olla paljon ystävistä, perheestä, koulusta ja ihan tavallisesta arkielämästäni muistuttavia asioita. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta koska kuuntelen lähes tauotta musiikkia, suureen osaan kappaleista liittyy vahvasti joku muisto tai ihminen.
Ehdottomasti täytyy myös tehdä kesäjuttuja, kuten valvoa koko yö, käydä yöuinnilla, ruskettua (tosin siihen pystyn vain harvoin), saunoa, mökkeillä, kuunnella elävää musiikkia, käydä kesäleirillä, suurkuluttaa kirppareita etc. Kaikkea, mikä kuuluu kesään. Suunnitelmissa on myös retki Ouluun Aliinan kanssa.

Keksin lähes joka kesäksi "hienoja" projekteja, joita haluan toteuttaa. Tämän kesän tavoitteitani ovat esittää kaikkia Hämeenlinnan patsaita ja ottaa siitä kuva. (Haaveeni olisi myös istua ainakin tunti Kirkkopuiston istuvan patsaan vieressä ja esitää sitä, mutta en tiedä uskallanko.. Onko se edes luvallista?) Suunnitelmani oli jo viime kesänä purjehtia Vanajassa kumiveneellä, ja tämä päähänpinttymä on voimassa myös tänä vuonna. Enää puuttuu kumivene ja uskallus lähteä Silverlainien ja vesiskootterien sekaan poukkoilemaan. Viime kesänä toteutui projekti lukea koko Täällä Pohjantähden alla -trilogia, ja ajattelin tänä vuonna lukea jatkoksi Tuntemattoman Sotilaan.

Ennen lähtöä aion vielä tavata mahdollisimman paljon tuttuja, käydä Tampereella syömässä japanilaista ruokaa, ansaita rahaa ensi vuotta varten ja nauttia kesäilloista.

...Ja mikä tärkeintä, yritän käyttää monet rasvapurkkini loppuun, jottei yksikään raukka jää kotiin eltaantumaan kun itse lähden valloittamaan maailman.

4 kommenttia:

  1. Sulla voi tulla kiire noiden kaikkien asioiden kanssa! Äkkiä hommiin. Mutta onneksi kaikki on kivoja asioita niin niitä tekee mielellään:)
    Paitsi toi kumivenekohta kuulosti ihan vähän pelottavalta..hmm.
    Mutta ainakin kirppareissa ja patsaissa voin autttaa:D

    VastaaPoista
  2. Kun sain ton julkastua, aloin heti miettiä että miten mä ikinä ehdin kaiken! :D
    Mutta hyvä että saan sulta apua :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia susta! Mekko pääsee oikeuksiinsa kukkaniityllä :)
    Jos ei uskalleta kumiveneillä (muutaku ehkä rannassa..) niin voin ainakin tulla sun kanssa Kirkkopuistoon patsastelemaan :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos, ja totta, mätsään väreihin hienosti :)
    Ja hyvä, jaettu häpeä on aina pienempi häpeä :D

    VastaaPoista