torstai 27. elokuuta 2009

High School Musical XII: I'm lost!

Tänään siis alkoi koulu. Aamun aloitin tekemällä heti oman ennätykseni kouluunlähtöajassa, joka viimeiset 10 vuotta on ollut lähinnä viimeisillä minuuteilla tai vähän tunnin alkamisen jälkeen. Host-äiti ajoi meidät kouluun 20 minuuttia ennen varsinaista alkua! Muutenkin tuntien alkamis- ja päättymisajat hämmensivät minut, olen tottunut siihen, että ne ajoittuvat jotenkin tasaisesti. Täällä koulu alkaa 10 yli 8, ja sen jälkeen tunnit saattavat loppua esim. 8:59 ja seuraava alkaa 9:02. Vartin välitunnin sijasta joudun siis totuttelemaan kolmen minuutin vaihtoihin.

Eka koulupäivä oli jokseenkin samanlainen kuin Suomessakin, valintonjen tekemistä, yhteinen tilaisuus salissa, nimenhuutoja ja muuta mukavaa. Vaikka eräs oppilas luokaltani tulikin esittäytymään ja kertomaan, että on valittu auttamaan minut alkuun, tuntui vähän koko ajan eksyksissä. Varsinkin pari opettajaa tuottivat ongelmia nopean puheen tai erikoisen aksentin takia. Huomenna koulu kuitenkin alkaa pyöriä lukujärjestyksen mukaan, joten arki starttaa kaikkine velvollisuuksineen ja kiireineen.

Jouduin (ja osittain halusin) vielä vaihtaa valintojani, joten esimerkiksi maailmanhistoria vaihtui Euroopan vastaavaan. Lisäksi ainakin yritän jatkaa espanjan opiskelua täällä, mutta kielen opettaja ei ollut varsinaisen ilahtunut kun tein tämän valinnan, koska hän ei oikein ymmärrä suomalaista koulua, eikä varsinkaan sitä, että kaksi kurssia kieltä vaikutti ainakin kirjan perusteella vastata vuoden opiskelua täällä. En saanut liikuntaa sisällytettyä lukujärjestykseeni, mikä on äärimmäisen ikävää (vaihto-oppilasjärjestönihän on AFS eli tuttavallisemmin Another Fat Student), mutta ainoa liikunta meni Euroopan historian päälle. Host-äitini tästä aineesta puolestani pienen henkien taiston erään opettajan kanssa, joka on sitä mieltä että aine on aivan liian vaikea minulle. Itse aineen opettaja taas on sitä mieltä, että on vain erittäin kiinnostavaa opettaa Euroopan historiaa eurooppalaiselle, ja on innoissaan asiasta. Voi tätä sotkun määrää siis! Lopun kaiken olen tyytyväinen lukujärjestykseeni, vaikka liikunta jäikin puuttumaan. Sain onneksi valittua kuvista ja kuoron, jotteivat päivät kävisi liian raskaiksi.

3 kommenttia:

  1. Kummallisia noi tuntien aikataulut! Onko varsinaisessa lukujärjestyksessäkin tollasia aikoja? Ja kolmen minuutin vaihdot kuulostaa aika hurjilta, otan osaa =(

    VastaaPoista
  2. Voi että,onpa hässäkkää ja hulinaa! Kolmen minuutin "välitunti" kuulostaa pelottavalta! Kiinnostaa tietää,miten ne opettavat siellä sitä Euroopan historiaa..onkohan se samanlaista kuin täällä? Siis tottakai se historia on,mutta että miten ne kertovat siitä. Hmmm..sekavaa:)) Mutta raporttia siitä kiitos:)
    Mun mielestä sen kuoron pitäisi ehdottomasti olla sellainen hieno gospelkuoro niinkuin kaikissa elokuvissa. Melkein näen sut siellä hoilaamassa ja jammailemassa isossa kaavussa posket punottaen!

    VastaaPoista
  3. Sinja: Ne on ihan äärimmäisen kummallisia! Ja lukujäjärjestykseen ne on merkattu juurikin noin..

    Niina: Täytyypä kertoa ihan omassa postausessaan niistä, kun koulu pääsee kunnolla vauhtiin. Olen jo parin tunnin aikana huomannut eroavaisuuksia!
    Kieltämättä hieno idea tuo gospel-kuoro! Onneksi silti ei, kuorossa on huikeat 11 ihmistä, ja olemme tähän asti laulaneet ihan tavallisia lauluja. Mutta mistä sitä tietää, jos jossain vaiheessa heitetäänkin kaavut niskaan ja aletaan hoilata villinä jotain virttä! :D

    VastaaPoista