tiistai 8. syyskuuta 2009

Kissa


Istuin kissanpennun kanssa ilta-auringossa nauttimassa pitkän viikonlopun viimeisestä illasta. Vuorilla satoi, ja näytti, että pilvet tippuisivat alas taivaalta. Kokeilin puhua kissalle suomea, mutta se tuntui kummalliselta. Miksi?

3 kommenttia:

  1. Upean näköinen paikka! Oih. Ja muutenkin upean näköinen ilta. Oli varmaan aika mukavaa istua kissanpennun kanssa tuollaisella näköalapaikalla:) Onko se teidän perheen kissa? Onko sillä nimeä?
    Kun Erkon äiti sai Rondon Espanjasta,tuntui oudolta puhua sille suomea..mutta kun kokeilin espanjaa,se tuntui vielä oudommalta:) Joten ymmärrän tuon tunteen.. Mutta uskon (tai ainakin haluan uskoa),että eläimet tunnistavat äänensävyistä mitä niille puhuu,ei niillä sanoilla (aina) ole merkitystä. Toivottavasti!
    Tai sitten sä voit tehdä jekun ja puhua sille pennulla koko ajan vain suomea,niin sitten se ei enää ymmärrä muuta perhettä:D

    VastaaPoista
  2. On aivan mielettömän nätti maisema, näyttää jotenkin ihan epätodelliselta! Hihi hyvä että oot löytänyt jonkun jolle voi puhua suomea (vaikka se tuntuukin hassulta).
    Ja oon samaa mieltä Niinan kanssa siitä, että eläimet varmasti ymmärtävät ainakin positiivisten ja negatiivisten ilmausten eron, oli kieli sitten mikä hyvänsä. Muistan tosin pari Saksasta tuotua heppaa, jotka eivät ymmärtäneet suomea vaan esim. juoksutettaessa niille piti sanoa "Galopp!" (laukka) :D

    VastaaPoista
  3. Niina: Jep, kissan kanssa istuskelu oli oikein mukavaa :) Kissa istui sylissäni ja hyrisi omiaan ja minä omiani. Kissan nimi on Giselle, ja se on yksi perheen 15 kanaa, 2 kissaa ja 1 koiran käsittävästä eläinkunnasta.
    Mulla kävi siinä istuessa mielessä kouluttaa kissasta kaksikielinen, mutta päätin vielä lykätä harjoitusten aloittamista! :D

    Sinja: Maisema näyttikin epätodelliselta, varsinkin nuo tippuvat pilvet. Mukava kuulla että kaksi eläimistä enemmän tietävää on sitä mieltä, että kyllä ne ymmärtävät ainakin äänensävyt! Mutta mikä on laukka-äänensävy?

    VastaaPoista