maanantai 14. syyskuuta 2009

Koti-ikävä


...torjuin sen leipomalla karjalanpiirakoita! Vaikka unohdinkin lisätä suolan, eikä ulkonäkökään välttämättä ollut paras mahdollinen, nuo pienet herkut pelastivat iltani ja koko seuraavan päivän, kun pakkasin kouluun lounaaksi pari karjalanpiirakkaa.
Vietin viikonlopun vaihto-oppilasleirillä, ja huomasin, kuinka totta suurin osa eri maihin liittyvistä olettamuksista onkaan. Etelä-amerikkalaiset ja italialaiset olivat selkeästi puheliaimpia, kun taas itse en suomalaistyttönä oikein halunnut puhua tunteistani vieraille ihmisille tai istua aivan kiinni muissa ihmisissä. Oli jännittävää huomata, kuinka niin erilaisilla ihmisillä oli kuitenkin paljon puhuttavaa keskenään.

5 kommenttia:

  1. Voi,onneksi karjalanpiirakat auttoivat vähän ikävään! Mutta musta ne ovat aika sympaattisen näköisiä:))
    Mitä siellä leirillä tehtiin?

    VastaaPoista
  2. Ennen kuvaa vieläpä söimme kaikista sympaattisimmat yksilöt, jotka 7v siskoni leipoi suuressa auttamisvimmassaan :)

    Leirillä kyseltiin onko kaikki hyvin ja miten koulussa ja perheissä sujuu ja kerrottiin taas siitä, että jos rikkoo sääntöjä, lähetetään kotiin. Lisäksi oli leiriolympilaiset ja muuta vähän kevyempää ja paremmin suomalaiselle luonnolle sopivaa ohjelmaa :)

    VastaaPoista
  3. Ooh, karjalanpiirakat pelastaa päiviä ihan täällä koto-Suomessakin (oon just menossa syömään niitä)! Ja hei, niiden leipominen on ihan kamalan vaikeaa, joten ei mikään ihme jos pienet kauneusseikat tai suolan lisäämiset ei tule mieleen :D
    Oliko leirillä muita suomalaisia (tai edes naapurimaalaisia)?

    VastaaPoista
  4. Sinja: Nam, ne on aina hyviä. Joka paikassa :) Itse asiassa oon aina luullu että niitten tekeminen kuuluu vaan jollekin guruille, yllätyin kuinka helppoa se lopun kaiken oli. Tosin aikaa se vei, kun riisit kiehu niin hitaasti. Ja silti tein virheitä :D
    Leirillä ei ollut yhtään suomalaisia, mutta yksi tyttö Norjasta ja yksi Venäjältä, joten naapureita sieltä kyllä löytyi.

    VastaaPoista
  5. Liisa, kun meillä leivottiin karjalanpiirakoita mun yo-juhliin (jotka siis olivat ihan äskettäin), niin riisipuuro paloi pohjaan. Niinpä piirakoissa oli mukava savun aromi, ja kaikki kehuivat niitä. :) Tätäkään vinkkiä ei löydy keittokirjoista.

    Esikoinen muuten kyseli tänään pettyneenä partioreissussa, että missä Liisa on...

    VastaaPoista