keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Leivonta innostus jatkuu

On se kumma miten kaukana kotoa alkaa yhtäkkia arvostaa ihan uudella tavalla kaikkea tuttua ja turvallista. Esimerkiksi ruokaa. Karjalanpiirakoita leipoessani olin jatkuvasti epävarma, koska Suomessa olen leiponut niitä tasan kaksi kertaa; ensimmäisen kerran unohtumattomilla yläasteen köksäntunneilla, toisen kerran partioleirillä retkikeitintä käyttäen. Varsinkin jälkimmäiseksi mainitulla kerralla tulos oli aika kaukana todellisista karjalanpiirakoista. Tästä syystä host-äitini sai hyvät naurut, kun hän kysyi vaikuttaako taikina siltä miltä pitää, ja sai vastaukseksi melko epävarman ehkän.
Nyt kuitenkin kokeilin jotain, jota varmasti osaan tehdä. Nimittäin pullia. Tunsin itseni ammattilaiseksi, kun muistin jopa pari äidiltä ja mummulta opittua niksiä, jota ei resepteistä löydy.
Kaikesta osaamisesta huolimatta kuvan ottamisen jälkeen paita, hame ja naama olivat valkoisia jauhoista..

Valkoisuus saattaa pian levittäytyä muuallekin, sillä huomisaamuksi on luvattu lumisadetta.

4 kommenttia:

  1. Hihii,mietinkin jo että kuinka oot uskaltanut leipoa noin kivoissa vaatteissa:D Mutta tuli kuitenkin hyviä pullia..?

    Ja hyyii,lunta? Vaikka päivällä pärjää vielä varvastossuilla? Kummaa! Kunpa tänne ei tulisi vielä pitkään aikaan..eilen oli kyllä vaan 6 astetta lämmintä:/

    VastaaPoista
  2. Itse mietin samaa heti jauhojen pyrskayttamisen jalkeen :D Pullat maistuivat hyvilta, ja viela on muutamia pakkasessa odottamassa. Kardemumma oli tosin jotenkin laimeampaa, joten sen tuplaan seuraavalla kerralla. Ja koska olemme aika korkealla, taikinan kohoaminen kesti melkein pari tuntia, joka pullia odotellessa tuntui noin viidelta tunnilta.

    Lunta luvattiin, mutta koko paivan onkin satanut vetta! Olen vahan pettynyt, alan kyllastya varvastossuilmoihin.

    VastaaPoista
  3. Arvaa alkoiko nyt tehdä mieli pullia! :D Pakko kohta kaivaa jotain herkkuja tuolta kaapista...
    Mutta joo, sikäläinen ilmasto hämmentää kyllä muakin yhä enemmän - justhan siellä oli hellettä! Tännekin on luvattu lunta ihan lähiaikoina ja yöllä on ollut pakkasta. Tänä aamuna pihat oli jo kuuran peitossa! :)

    VastaaPoista
  4. Sinänsä ajatus kylmenevästä ilmasta on kiva, jotenkin tykkään kun voi käyttää kaulahuiveja ja tumppuja näyttämättä pöljältä. Mutta tykkään kylmästä ilmasta enemmän kun olen saanut ostettua lämpimän takin.. Siihen asti Liisa ja Kylmyys eivät ole ystäviä.

    (Huomasin justiin kirjoitusvirheeni otsikossa. Voi jestas.)

    VastaaPoista