sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Aurinkolasieni elämä ja teot

Omistan kuudet aurinkolasit, ja ajatelin typerän sään kunniaksi esitellä lasit ja tarinat niiden takana. Yhteinen piirre aurinkolaseilleni on linssien suuri koko, lasien pitää olla niin isot, että niiden taakse pääsee piiloutumaan. Muuten kaikki edustavat eri tyylejä (ainakin omissa silmissäni).
Ensimmäiset lasini ostin Järvenpäästä PuistoBluesista kesällä kesällä 2007. Ja kyllä, tukkani oli tuolloin osittain vihreä ja tyyli muutenkin kovin erilainen kuin nyt, vain paria vuotta myöhemmin.. Ette varmaan ylläty siitä, että Converset olivat tuolloin eniten käyttämäni kengät!

Numero kakkoset kuuluvat oikeastaan äidilleni. Lasit ovat peräisin vuodelta 1982, ja sen ehkä uskookin mallista. Olen kuitenkin ominut pokat täysin omaan käyttööni, tosin aluksi ajattelin käyttää niitä vain vappulaseina helteisenä keväänä 2008, mutta lasit vain pysyivät päässäni pitkään vapun jälkeenkin. Kuvassa ovat myös kaksi yläasteaikaista kaveriani.

Samana keväänä ostin leirikoulusta Tanskasta uudet, koska hajotin hetkellisesti valkoiset vappulasit, ja viikko oli niin aurinkoinen että jotakin oli pakko olla suojaamassa silmiä. Kuvassa olen lasit päässä Møn saarella, mutta ilma ei oikeasti ollut niin lämmin kuin miltä kuvassa näyttää. Yritän tällä puolustella mustia sukkahousujani.

Kesällä 2008 sain Niinalta ison vaateläjän mukana kahdet lasit, joista toisista tuli heti ykkössuosikkini. Mangon jättiläislasien taakse piilouduinkin monia, monia kertoja, mutta tänä keväänä laseista alkoi lähteä väri, ja ne päätyivät hikoilukäyttöön. Lasit ovat kuitenkin niin suosikit, että ne oli pakko päästää ulkoilmaan heti ensimmäisenä keväältä tuntuvalta päivänä maaliskuussa.

Toiset Niinan vanhoista laseista ovat hupsut ja kummalliset. Kotoa lähtiessä minulle naurettiin ääneen, kun olin lähdössä ko. pokat päässäni poliisiasemalle. Mutta mielestäni niiden lasien yksi tarkoituskin on näyttää hassuilta ja naurattaa. Sama tarkoitus on laseihin liittyvällä kuvalla.

Uusimmat aurinkolasini, eli numero kutoset, ovat niin uudet, ettei niistä vielä ole varsinasesti kuvia. Eivätkä raukat ole päässeetkään vielä mukaan mihinkään ikimuistoiseen. Ne ovat kyllä olleet rekvisiittana marimekon vaatteita esitelleessä muotinäytöksessä kaverini päässä, mutta itse olen käyttäny laseja tähän mennessä melko vähän.

Tässä vielä kuva koko aurinkolasirepertuaaristani roikkumassa hienossa Lundiahylly-grillitikku-teippi-askartelussani.

3 kommenttia:

  1. Noi ihan vasemmassa reunassa on ilmeisesti nuero kuutoset? Tykkään! :D

    VastaaPoista
  2. Hih,voihan aurinkolasit!
    Sitten joskus kun aurinko taas paistaa ja sulla on uusimmat lasit nenällä,niin otetaan niistäkin sitten kuva:)
    Ja vähänkö oot vakoilija,missä oikein näit mut?

    VastaaPoista
  3. Sinja: kyllä, ne on juurikin ne kutoset! Ja niissä on vaaleanpunainen sisus, nam :D

    Niina: Otetaan :) Näin kaupungissa sen reskan katkaisevan tien ja Palokunnankadun risteyksessä! (huom, osaan Hämeenlinnan katujen nimet)

    VastaaPoista