keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Helsinki

Kävin Helsingissä, kun kyyti sattui kohdalle. Shoppailu ei varsin huvittanut, mutta nautin kesästä ja pääkaupungista kiertämällä kauppatoria, syömällä mansikoita ja istumalla ratikassa. Ratikassa matkustaminen oli todellisuudessa aika jännää, en ole koskaan ennen ajellut niille yksin! Veljeni käski hypätä ensimmäiseen pohjoiseen menevään ratikkaan, jotta löytäisimme toisemme, ja niin astuin numero neloseen toivoen löytäväni veljen ja auton. Koko matkan pelkäsin silti päätyväni syvälle Munkkiniemeen tai muihin tuntemattomiin paikkoihin..
Koko päivä ei kuitenkaan kulunut pelkästää lorvien, vaan vastasin pitkäaikaiseen kaipuuseeni museoihin (jep, olen itsekin hyvin hämmentynyt moisesta tarpeesta!) ja kävin herttaisessa Työväenasuntomuseossa, joka sisälsi paljon mökiltä tuttuja tavaroita, ja Kiasmassa. Kiasmassa on nyt Oikeilla jäljillä... -näyttely, josta todella pidin. Näyttelyn aiheena on jäljet, joita ihminen jättää ympäristöönsä, graffitit, mainokset, jarrutusjäljet asfaltissa jne. Näyttelyn ulkopuolelta suosikikseni nousi Tuomas Laitisen Heat/Kuumotus. Taulu oli hauska, koska sen kanssa koin sen harvinaisen hoksaamisen hetken, joka joskus osuu kohdalle. Huoneeseen astuessani ihmettelin keltamustaa taulua, jossa ei vaikuttanut olevan mitään logiikkaa. Hetken katseltuani tajusin maalauksen esittäväksi ja teoksen nimen lukeminen synnytti vielä yhden ahaa-elämyksen. Huikeaa.

Myös museokauppohin kului aikaa ja rahaa. Niistä löytyy erikoisia tavaroita, joita ei näe muualla. Erityisesti Kiasman museokauppa on ihana, mutta Ateneumin vastaavassa olisi ollut hienoja julisteita.. Sinne en kuitenkaan ehtinyt. Mukaani kuitenkin tarttui neljä postikorttia seinälle, juliste, kaksi pinssiä ja kierrätysohje 1900-luvun alusta.


Ylemmässä kuvassa ylimääräisenä jäsenenä on purkkarasia, jonka äiti osti minulle marimekosta. Alemmassa on tämän päivän ostosten lisäksi kaksi pientä mustavalkoista kuvaa, jotka ostin tällä viikolla kirpputorilta.

Okei, kävin kahdessa vaatekaupassakin. Ihan niin anti-shoppailija en kuitenkaan ole, ettenkö jossain olisi käynyt. Toppi itki yksinäisyyttään alennustangossa, joten jouduin pelastamaan sen.

3 kommenttia:

  1. Mun oli pakko googlata toi Tuomas Laitisen teos ja pakko myöntää - hyvä se oli :D Toi kierrätysohje vaikuttaa muuten varsin huipulta! Olis kiva tietää, mitä muuta siinä lukee kuin "jätteitä". Ja kivan topin löysit :)

    VastaaPoista
  2. Oi kun teillä oli kiva päivä! Onko toi ylin kuva sieltä Nuevosta? Ja pinssit on muuten ihan superhienoja:) Muutenkin hyviä löytäjä,ei pelkkiä vaatteita:)

    VastaaPoista
  3. Sinja: Haha, ihastuin itekin tohon kierrätysohjeeseen :D Tuu joku päivä kattomaan mitä siinä neuvotaan, tuolla se on mun seinällä :)

    Niina: Jep, ylin kuva on Nuevosta! Kuvan perusteella sen jopa saattaa löytää, suosittelen kyllä kovasti ko. ravintolaa. Yritän saada itekin tehtyä ton tasosia pinssejä ;)

    VastaaPoista