lauantai 24. lokakuuta 2009

Olen oppinut lukemaan

... muutakin kuin koulukirjoja. Joskus ala-asteella luin vielä tosi paljon, mutta yläasteella ja lukiossa alkoi tuntua, että koska koulun takia pitää lukea jatkuvasti, lukeminen ei rentouta yhtään. Viime kesän vietin myös lähes täysin lukematta ihan vain siitä ilosta, että nyt kukaan ei kerro montako sivua mitäkin kirjaa pitää olla luettuna määräpäiviin mennessä. Tästä syystä käteen osui useammin kaukosäädin kuin kirja.

Täällä ollessani lukeminen on kuitenkin muodostunut nukkumisen lisäksi parhaaksi tavaksi levätä, sillä jopa tv:n katseluun pitää keskittyä paljon, jotta pysyy mukana.

Olen tämän vähän reilun kahden kuukauden lukenut kahdeksan kirjaa, mikä on todella paljon noin kolmen kirjan vuositahtiini verrattuna. Olen myös päässyt yli kotona vaivanneesta ongelmasta; jos kirja on yhtäänkään tylsä tai kummallinen, kärsivällisyyteni ei riitä sen lukemiseen. Lisäksi Suomessa jumitun helposti lukemaan saman kirjailijan tuotantoa tai muuten samantyylisiä kirjoja niin pitkään, että kyllästyn. Täällä olen kuitenkin lukenut kaikkea Muumeista ja Eläinten Vallankumouksesta romanttiseen kioskikirjallisuuteen ja Häräntappoaseeseen.

Tänään luin loppuun Bernhard Schlinkin kirjan Lukija. Tarina oli todella hyvä, ja pidin kirjailijan tavasta kirjoittaa ja pohtia jatkuvasti. Siksi haluaisinkin nähdä kirjasta tehdyn elokuvan, The Reader. Toisaalta kuitenkin pelottaa, mitä jos elokuva on huono ja koko tarina tuntuu huonolta sen jälkeen.

Onko kukaan nähnyt kyseistä elokuvaa? Onko se turvallista katsoa heti kirjan lukemisen jälkeen?

2 kommenttia:

  1. Aika ihanteellinen tilanne, sanoisin! Mun tekis kans välillä hirveesti mieli lukea, mutta juurikin noista sun mainitsemista syistä en jaksa.
    En oo nähnyt tota leffaa (enkä kyllä ole lukenut kirjaakaan), mutta vois olla parempi jos et ihan heti kato sitä. Sitten kun se kirja ei oo enää ihan tuoreessa muistissa niin voi olla kivempi kattoa se :) Ainakin kuvittelisin niin.

    VastaaPoista
  2. Oon joskus miettinyt, että onkohan opettajilla käsitystäkään siitä, kuinka koulu tappaa lukemishalun. Ja lukeminenhan on kuitenkin varmaan jokaisen opettajan ihanne harrastus oppilaalle..
    Tuo on varmaan aika hyvä idea. Mulla kävi Twilight:n kanssa niin, että kävin heti kirjan lukemisen jälkeen katsomassa leffan, ja jotenkin se vähän lässäytti kummankin tunnelmaa.

    VastaaPoista